Είστε εδώ:Τουρισμός»Λαογραφικά Μουσεία»02. Λαογραφικό Μουσείο Πλαταριάς

02. Λαογραφικό Μουσείο Πλαταριάς

Το Μουσείο έχει αρχίσει την συγκέντρωση και την καταγραφή αντικειμένων που έχουν σχέση με τη ζωή, τα επαγγέλματα και το νοικοκυριό του χωριού. Με την καταγραφή δίνεται βεβαίωση δωρεάς ή δανεισμού. Στη δεύτερη περίπτωση ο καθένας έχει τη δυνατότητα να το πάρει ο ίδιος ή οι νόμιμοι κληρονόμοι του. Κάθε αντικείμενο αριθμείται και αναφέρεται το ιστορικό του. Τα αντικείμενα που έχουν εκλεγεί συγκεντρώνονται στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου μέχρι να ετοιμαστεί το κτίριο που θα στεγαστεί μελλοντικά το Μουσείο και το οποίο έχει παραχωρηθεί για χρήση από τον αγροτικό συνεταιρισμό Πλαταριάς. Τα αντικείμενα που υπάρχουν μπορεί να τα επισκεφτεί οποιοσδήποτε τις ώρες λειτουργίας της βιβλιοθήκης.

Το Μουσείο προς το παρόν λειτουργεί δύο φορές την εβδομάδα, ενώ στον ίδιο χώρο (δηλαδή στο Παλαιό Δημοτικό Σχολείο) σε διαφορετική αίθουσα, λειτουργεί και δανειστική βιβλιοθήκη.

Πληροφορίες, κος Χρήστος Ευαγγέλου Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Λαογραφικού Μουσείου


Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Διεύθυνση: Πλαταριά Θεσπρωτίας
  • Τηλέφωνο: +30 6974855008 +30 26650 -71318

Έκθεση εικόνων

Tο περιεχόμενο της ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, και παρεχόμενων υπηρεσιών αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (ή έχει λάβει σχετική άδεια από τον εκάστοτε φορέα για προβολή των παραπάνω στην ιστοσελίδα του) και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων.

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, αναλογική / ψηφιακή εγγραφή και μηχανική αναπαραγωγή, διανομή, μεταφορά, downloading, μεταποίηση, δημιουργία παράγωγης εργασίας ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό παροχέα του Περιεχομένου του διαδικτυακού τόπου. Τυχόν αναπαραγωγή, επανέκδοση, φόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του Περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης γραπτής άδειας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου δικαιούχου των ανωτέρω πνευματικών δικαιωμάτων.»