Είστε εδώ:Προορισμοί»Πέρδικα»Τουριστικός Οδηγός νομού Θεσπρωτίας Ελλάδα - Πέρδικα

Πέρδικα


Ένας ακόμη σημαντικός τουριστικός προορισμός στην περιοχή με μερικές από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδος (Καραβοστάσι, Αρίλλας και Αγία Παρασκευή). Aυτός ο τόπος προικίστηκε με παραλίες. Η ακτή του φιλοξενεί τα καταγάλανα καθάρια νερά του Ιόνιου αγκαλιάζοντας το κύμα του στους κόλπους της σε μήκος αρκετών χιλιομέτρων. Αλλά και οι ελαιώνες, ο κάμπος, το ποτάμι που ‘ρχεται από ψηλά να χυθεί στο Καραβοστάσι και τα πελασγικά τείχη στο Δυμόκαστρο, συμβάλλουν στη ζωγραφιά αυτή των παραλιών της Θεσπρωτίας. Ευγνωμονούντες τα δώρα της Πέρδικας, οι κάτοικοί της δείχνουν την αγάπη τους, την προσέχουν και προσφέρουν την φιλοξενία τους σε χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Ξενοδοχεία κάθε κατηγορίας σε μερικές από τις παραλίες της Κοινότητας, camping, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες, εστιατόρια, νυχτερινή ζωή, αλλά και γαλήνη, ηρεμία και ξεκούραση ανάμεσα σε πράσινο και γαλάζιο.
Ένα μέρος που “δεν χορταίνουν” ακόμα και οι μόνιμοι κάτοικοι είναι το “Παρατηρητήριο”. Βρίσκεται στο τέλος της ευθείας που ξεκινάει από την πλατεία και στην οποία κάνουν βόλτα ντόπιοι και τουρίστες. Η θέα εκεί είναι μαγευτική! Μπορείτε να δείτε τις βόρειες ακτές της Πέρδικας και τις νότιες των Συβότων καθώς και το μεγαλύτερο μέρος της Κέρκυρας. Το ηλιοβασίλεμα είναι φανταστικό επίσης. Ο ήλιος το καλοκαίρι δύει πίσω από το νησί της Κέρκυρας ακριβώς μπροστά μας. Και τη νύχτα τα φώτα από το νησί των Φαιάκων και από τα Σύβοτα μπορούν να σας κρατήσουν να τα κοιτάτε για αρκετή ώρα.
Στην Αρχαιότητα αποτελούσε τμήμα της αρχαίας Ελίνας, όπως μαρτυρεί το Δυμόκαστρο, ένας οχυρωμένος οικισμός στα νότια της παραλίας Καραβοστάσι. Το χωριό είναι χτισμένο πάνω σε οροπέδιο με εξαιρετική θέα στο Ιόνιο πέλαγο και την Κέρκυρα, αποτελεί πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης. Εκτός από τις παραλίες αξίζει να επισκεφτείτε το Πάρκο αναψυχής της Κοινότητας , την πλακόστρωτη πλατεία, το θέατρο, το μουσείο λαϊκής τέχνης αλλά και να γευτείτε την παραδοσιακή κουζίνα που μπορεί να δοκιμάσει κανείς στα τοπικά ταβερνάκια.

 


Παραλίες στη περιοχή

• Καραβοστάσι
Βρίσκεται 7 χιλιόμετρα από το χωριό της Πέρδικας (1χμ από Αρίλλα). Βαθειά σχετικά νερά, άσπρη χοντρή άμμος.
• Σκάλωμα (παραλία Αρίλλα)
Ψιλή, σκούρα άμμος και πολύ ρηχά νερά. Ιδανική για μικρά παιδιά και για πολύ παιχνίδι μέσα στο νερό.
• Αγία Παρασκευή
Η γραφικότερη παραλία της Πέρδικας με το νησάκι μπροστά που το φτάνει κανείς εύκολα και με κολύμπι. Ελαφρά βαθειά νερά, χοντρή άμμος.
• Καμίνι - Αγκάλη
Μόλις βγείτε από τον κεντρικό δρόμο προς Σύβοτα για την Αγ. Παρασκευή, θα περάσετε από το «Καμίνι» και την «Αγκάλη».
Δύο μικρές πανέμορφες και ήσυχες παραλίες.
• Σοφάς
Ήσυχη παραλία ο Σοφάς, με χοντρή άμμο ή βότσαλα.
Είναι η πιο κοντινή στο χωριό παραλία, η πρώτη που θα συναντήσετε στο δρόμο για Σύβοτα.
• Μέγα Ντράφι
Είναι τρεις παραλίες από τις οποίες μόνο στη μεγαλύτερη μπορείτε να φτάσετε με όχημα. Για τη δεύτερη θα χρειαστεί να κατεβείτε απότομο και δύσβατο μονοπάτι, ή, όπως και την τρίτη -τη μικρότερη- (που δεν θα τη δείτε από το δρόμο), με σκάφος. Υπέροχη αμμουδιά και σχετικά βαθειά καθαρά νερά.
• Πράπα Μάλι.
Βρίσκεται πίσω από το Δυμόκαστρο (όπως το βλέπουμε από το Καραβοστάσι), έχει ψιλή άμμο και νερά πολύ ρηχά.Άμμος είναι προσβάσιμη από ένα μικρό κατηφορικό δρομάκι που ξεκινά παράλληλα με τον κεντρικό δρόμο.Χάρτης


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Tο περιεχόμενο της ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, και παρεχόμενων υπηρεσιών αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (ή έχει λάβει σχετική άδεια από τον εκάστοτε φορέα για προβολή των παραπάνω στην ιστοσελίδα του) και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων.

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, αναλογική / ψηφιακή εγγραφή και μηχανική αναπαραγωγή, διανομή, μεταφορά, downloading, μεταποίηση, δημιουργία παράγωγης εργασίας ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό παροχέα του Περιεχομένου του διαδικτυακού τόπου. Τυχόν αναπαραγωγή, επανέκδοση, φόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του Περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης γραπτής άδειας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου δικαιούχου των ανωτέρω πνευματικών δικαιωμάτων.»