Είστε εδώ:Προορισμοί»Πλαταριά»Τουριστικός Οδηγός νομού Θεσπρωτίας Ελλάδα - Πλαταριά

Πλαταριά


Η Πλαταριά ανήκει στο Δήμο Ηγουμενίτσας.
Βρίσκεται στο μυχό του κόλπου Πλαταριάς, ανάμεσα στα ακρωτήρια Αγιονήσι και Ιερονήσι και μεταξύ των λιμένων Ηγουμενίτσας και Συβότων (Μούρτου). Απέναντι στην Πλαταριά βρίσκεται η Λευκίμη Κερκύρας και λίγο νοτιότερα, οι Παξοί και οι Αντίπαξοι.
Η Πλαταριά είναι σχετικά νέο χωριό γιατί οι κάτοικοί της μετακινήθηκαν απο τα πιο ορεινά σημεία της γύρω περιοχής στον κόλπο της Πλαταριάς.
Δημιούργησαν ένα πολύ γραφικό χωριό με Μαρίνες Υποδοχής Σκαφών Αναψυχής, Πλαζ, Κοινόχρηστους Χώρους και Χώρους Πρασίνου. Είναι ένα απο τα ψαροχώρια της Θεσπρωτίας.
Για τη φιλοξενία των επισκεπτών δημιουργήθηκαν ενοικιαζόμενα δωμάτια, Ξενοδοχεία, ταβέρνες και καφέ που προσφέρουν χαλάρωση και ηρεμία γι αυτούς που αποζητούν ήσυχες διακοπές.
Επίσης, στην ευρύτερη περιοχή, υπάρχουν πολλά όμορφα μέρη και αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθείτε.
Υπάρχει τακτική συγκοινωνία με την Ηγουμεντσα (απόσταση 12 Km), τα Γιάννενα (70Km) και την Αθήνα (500Km), όπως άλλωστε και με τη Κέρκυρα (απόσταση 12 μίλια), μέσω του Λιμένα της Ηγουμενίτσας.

 


Παραλίες στη περιοχή


• Κόκκινος Βράχος
  Kokkinos vrachos
  (red rock)

• Καλάμι / Kalami

• Ναυτίλος / Naftilos

Χάρτης


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Καλώς Ήρθατε

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας στην προσπάθεια του να ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα προς το νομό και να διευρύνει την εγχώρια επιχειρηματικότητα όπως και επαγγελματική δραστηριότητα των μελών του, προβαίνει στην παρούσα προβολή ευελπιστώντας ότι θα αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο στην εξυπηρέτηση των προαναφερόμενων στόχων.

Tο περιεχόμενο της ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, και παρεχόμενων υπηρεσιών αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (ή έχει λάβει σχετική άδεια από τον εκάστοτε φορέα για προβολή των παραπάνω στην ιστοσελίδα του) και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων.

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, αναλογική / ψηφιακή εγγραφή και μηχανική αναπαραγωγή, διανομή, μεταφορά, downloading, μεταποίηση, δημιουργία παράγωγης εργασίας ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό παροχέα του Περιεχομένου του διαδικτυακού τόπου. Τυχόν αναπαραγωγή, επανέκδοση, φόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του Περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης γραπτής άδειας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου δικαιούχου των ανωτέρω πνευματικών δικαιωμάτων.»