Είστε εδώ:Προορισμοί»Σύβοτα»Τουριστικός Οδηγός νομού Θεσπρωτίας Ελλάδα - Σύβοτα

Σύβοτα


Τα Σύβοτα Θεσπρωτίας (Μούρτος) είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό όπου το καταπράσινο τοπίο αγκαλιάζεται από θάλασσα με μοναδικό μπλε που φτιάχνει μια ειδυλλιακή εικόνα. Το μέρος περιβάλλεται από τα νησάκια Αγιος Νικόλαος και Μαύρο Όρος. Επίσης τα Σύβοτα μπορούν να αποτελέσουν εφαλτήριο και για μια διαδρομή στα Ιστορικά και φυσικά μνημεία της Ηπείρου.
Τα Σύβοτα αποτελούν πόλο έλξης για επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Προικισμένη από την φύση, η συγκεκριμένη περιοχή δεν μπορεί να μείνει παρά αξέχαστη σε κάθε επισκέπτη.
Με τις εκπληκτικές και δροσερές παραλίες και τα δύο καταπράσινα νησάκια στην είσοδο του κόλπου, τα Σύβοτα έχουν αναπτύξει έντονα τον τουρισμό.
Πολλές είναι οι παραλίες που μπορεί να επισκεφθεί κανείς μεταξύ των οποίων η Μέγα Αμμος, η Μικρή Αμμος, Ζάβια, Γαλλικός Μώλος, Μπέλλα Βράκα η οποία είναι μοναδικής ομορφιάς καθώς συνδέει το νησί μέσω μιας λουρίδας άμμου με τη στεριά κλπ.
Οι μαρίνες των Συβότων και της Πλαταριάς έχουν την δυνατότητα να φιλοξενήσουν  μικρά σκάφη, βοηθώντας στην ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη της περιοχής. Επίσης μπορεί να επισκεφθεί κανείς τη Φασκομηλιά και την Σκορπιώνα, τον Αργυρότοπο και το Πολυνέρι στο βράχο του οποίου υπάρχει αρχαίο κάστρο, βυζαντινή ακρόπολη και σπήλαιο ανεξερεύνητο με πανέμορφους σταλακτίτες.

 


Παραλίες στη περιοχή

• Ζάβια
Είναι η πρώτη παραλία που συναντάμε κάνοντας την διαδρομή Σύβοτα - Πέρδικα.

• Ζέρη
Μικρή απάνεμη παραλία, ιδιαίτερα γραφική. Βρίσκεται αριστερά του χωριού των Συβότων κοντά στο δρόμο για Ηγουμενίτσα και είναι ιδανική για οικογένειες καθώς έχει ρηχά και πεντακάθαρα νερά.

•Γαλλικός Μώλος
Μια μικρή παραλία με χαρακτηριστικό βότσαλο και καθαρά νέρα.

• Πισίνα                           
Από τις ωραιότερες παραλίες της περιοχής.  Βρίσκεται στο νησάκι Μαυρονόρος και μπορείτε να την επισκεφτείτε με καΐκι οπού σας γίνει μια ξενάγηση σε όλα τα νησάκια των Συβότων που έχουν όμορφες παραλίες και σπηλιές. Μια φυσική πισίνα που σας προκαλεί να την εξερευνήσετε       

•Μπέλλα Βράκα
Αμμώδης Παραλία, βρίσκεται στα δεξιά του  χωριού των Συβότων απέναντι από το νησάκι του  Αγίου Νικολάου. Για να την επισκεφτείς υπάρχει πρόσβαση και με τα πόδια καθώς υπάρχει μέσα στη θάλασσα αμμουδιά που επιτρέπει στον επισκέπτη ναπεράσει με τα πόδια περπατώντας στο νερό και ενώνει τα Σύβοτα με το νησάκι Μουρτεμένο.

•Μέγα Άμμος & Μικρή Μέγα Άμμος    
Δύο Παραλίες με βότσαλα η μια ακριβώς δίπλα από την άλλη  Η Μέγα Άμμος είναι οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Η Μικρή Άμμος είναι προσβάσιμη από ένα μικρό κατηφορικό δρομάκι που ξεκινά παράλληλα με τον κεντρικό.

Χάρτης


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Καλώς Ήρθατε

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας στην προσπάθεια του να ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα προς το νομό και να διευρύνει την εγχώρια επιχειρηματικότητα όπως και επαγγελματική δραστηριότητα των μελών του, προβαίνει στην παρούσα προβολή ευελπιστώντας ότι θα αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο στην εξυπηρέτηση των προαναφερόμενων στόχων.

Tο περιεχόμενο της ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, και παρεχόμενων υπηρεσιών αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (ή έχει λάβει σχετική άδεια από τον εκάστοτε φορέα για προβολή των παραπάνω στην ιστοσελίδα του) και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων.

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, αναλογική / ψηφιακή εγγραφή και μηχανική αναπαραγωγή, διανομή, μεταφορά, downloading, μεταποίηση, δημιουργία παράγωγης εργασίας ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό παροχέα του Περιεχομένου του διαδικτυακού τόπου. Τυχόν αναπαραγωγή, επανέκδοση, φόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του Περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης γραπτής άδειας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου δικαιούχου των ανωτέρω πνευματικών δικαιωμάτων.»