Είστε εδώ:Προορισμοί»Μαργαρίτι»Τουριστικός Οδηγός νομού Θεσπρωτίας Ελλάδα - Μαργαρίτι

Μαργαρίτι


Το Mαργαρίτι βρίσκεται στο μέσο μιας πεδινής περιοχής στη νότια Θεσπρωτία. Είναι μια από τις ιστορικές περιοχές της Ηπείρου και έχει χαρακτηριστεί ως παραδοσιακός οικισμός.
Μέσα στον οικισμό και γύρω από αυτόν έχουν βρεθεί κατάλοιπα πολυγωνικών τειχών, αρχαίοι τάφοι, καθώς και επιγραφές με λατινικά γράμματα.
Το χαμηλό υψόμετρο της περιοχής και η μικρή απόσταση από την θάλασσα (7,5 km) συνθέτουν κλίμα εύκρατο μεσογειακό, βροχερό, με σχετικά θερμό και γλυκό χειμώνα, και μια ξηρή περίοδο μετά το θερινό ηλιοστάσιο.
Στους ιστορικούς χρόνους η περιοχή του Δήμου Μαργαριτίου ταυτίζεται με το τμήμα της αρχαίας Ελίνας.
Το Μαργαρίτι πρωτεύουσα του δήμου κτίστηκε από τους Βενετούς στα μέσα του 16ου αιώνα. Σώζεται επιβλητικό Βενετσιάνικο Κάστρο, παλαιά αρχοντικά και μιναρές τζαμιού.
Επίσης αξίζει να επισκεφτείτε ιδιαίτερα την Άνοιξη, το Υδροβιότοπο Καλοδικίου, γνωστό και ως λίμνη με τα νούφαρα, έναν προστατευόμενο βιότοπο μοναδικής ομορφιάς και σημασίας.

Χάρτης


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Tο περιεχόμενο της ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, και παρεχόμενων υπηρεσιών αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (ή έχει λάβει σχετική άδεια από τον εκάστοτε φορέα για προβολή των παραπάνω στην ιστοσελίδα του) και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων.

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, αναλογική / ψηφιακή εγγραφή και μηχανική αναπαραγωγή, διανομή, μεταφορά, downloading, μεταποίηση, δημιουργία παράγωγης εργασίας ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό παροχέα του Περιεχομένου του διαδικτυακού τόπου. Τυχόν αναπαραγωγή, επανέκδοση, φόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του Περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης γραπτής άδειας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου δικαιούχου των ανωτέρω πνευματικών δικαιωμάτων.»