Είστε εδώ:Τουρισμός»Λαογραφικά Μουσεία»03. Λαογραφικό Μουσείο Πέρδικας

03. Λαογραφικό Μουσείο Πέρδικας

Η δουλειά και η προσπάθεια για τη δημιουργία του Λαογραφικού Μουσείου άρχισε του 1999, με τη συγκέντρωση λαογραφικού, παραδοσιακού, ιστορικού και φωτογραφικού υλικού της περιοχής μας. Η ολοκλήρωση έγινε στις 2 Ιουλίου το 2000 όπου έγιναν και τα εγκαίνια και το μουσείο μας άρχισε να δέχεται επισκέπτες. Ο σκοπός του Λαογραφικού Μουσείου είναι η συγκέντρωση και η έκθεση του λαογραφικού και παραδοσιακού υλικού της περιοχής, σε ειδικό χώρο για τη διασφάλιση και έκθεση στο κοινό, για την ανάδειξη της παραδοσιακής κληρονομιάς και για την ενίσχυση της τουριστικής υποδομής της κοινότητάς.
Οι κατηγορίες στις οποίες έχουν χωριστεί τα αντικείμενα είναι:
α) γεωργικά εργαλεία
β) εργαλεία ξυλοκόπου, μαραγκού
γ) εργαλεία ύφανσης
δ) αντικείμενα κτηνοτροφίας
ε) παραδοσιακές ενδυμασίες
στ) αντικείμενα παραδοσιακού νοικοκυριού
ζ) παλιά πολεμικά όπλα και λάφυρα πολέμου
η) παλιά νομίσματα.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Διεύθυνση: Περδικα Θεσπρωτίας
  • Τηλέφωνο: +30 26650 97000

Έκθεση εικόνων

Tο περιεχόμενο της ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, και παρεχόμενων υπηρεσιών αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (ή έχει λάβει σχετική άδεια από τον εκάστοτε φορέα για προβολή των παραπάνω στην ιστοσελίδα του) και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων.

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, αναλογική / ψηφιακή εγγραφή και μηχανική αναπαραγωγή, διανομή, μεταφορά, downloading, μεταποίηση, δημιουργία παράγωγης εργασίας ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό παροχέα του Περιεχομένου του διαδικτυακού τόπου. Τυχόν αναπαραγωγή, επανέκδοση, φόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του Περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης γραπτής άδειας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου δικαιούχου των ανωτέρω πνευματικών δικαιωμάτων.»