Είστε εδώ:Τουρισμός»Βυζαντινά Μνημεία-Μονές»07. Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Πέρδικας

07. Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Πέρδικας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η Μονή βρίσκεται σε ειδυλλιακή τοποθεσία, από τις ωραιότερες στη Θεσπρωτία, κοντά στο χωριό Πέρδικα. Παλαιότερα η Μονή ήταν κτισμένη σε άλλη τοποθεσία, αλλά το 1811 μεταφέρθηκε στη σημερινή της θέση. Όπως φαίνεται, λειτουργούσε ανέκαθεν ως σεβάσμιο προσκύνημα και όχι ως οργανωμένο Μοναστήρι. Σύμφωνα με την τοπική παράδοση, αφορμή για την ίδρυσή της ήταν η εύρεση της εικόνας του Αγίου Αθανασίου σε μία ελιά, δίπλα στο Ιερό της σημερινής Εκκλησίας. Ο Ναός του Μοναστηριού είναι απλός, μονόχωρος και μικρών διαστάσεων, και περικλείεται από χαμηλό μανδρότοιχο και ένα νεώτερο κτίσμα με κελλιά φιλοξενίας. Είναι επισκέψιμο όλο το χρόνο και εορτάζει στις 2 Μαΐου με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Tο περιεχόμενο της ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, και παρεχόμενων υπηρεσιών αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (ή έχει λάβει σχετική άδεια από τον εκάστοτε φορέα για προβολή των παραπάνω στην ιστοσελίδα του) και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων.

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, αναλογική / ψηφιακή εγγραφή και μηχανική αναπαραγωγή, διανομή, μεταφορά, downloading, μεταποίηση, δημιουργία παράγωγης εργασίας ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό παροχέα του Περιεχομένου του διαδικτυακού τόπου. Τυχόν αναπαραγωγή, επανέκδοση, φόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του Περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης γραπτής άδειας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου δικαιούχου των ανωτέρω πνευματικών δικαιωμάτων.»