Είστε εδώ:Τουρισμός»Λαογραφικά Μουσεία»08. Λαογραφικό Μουσείο Πολυδρόσου

08. Λαογραφικό Μουσείο Πολυδρόσου

Το μουσείο του φιλοπρόοδου Συλλόγου Πολυδροσιτών ιδρύθηκε το 1971 και είναι το παλαιότερο μουσείο της Θεσπρωτίας. Η συλλογή του περιλαμβάνει 1300 αντικείμενα που τεκμηριώνουν την παραδοσιακή ζωή και οικονομία του χωριού. Η έκθεση αναπτύσσεται σε επτά συνεχόμενους χώρους εμβαδού 120 τ.μ. και εκτός από τις προθήκες και επιφάνειες με εκθέματα ή οπτικό υλικό διαθέτει πλέον και εξοπλισμό ψηφιακής τεχνολογίας. Οι επτά θεματικές ενότητες είναι: ιστορία της περιοχής, κατοικία-οικοσκευή, ενδυματολογία, κτηνοτροφία-γεωργία, μαγαζί-κυνήγι, ξενιτιά, Βλαχωρίτες και γράμματα με τρεις υποενότητες: γλώσσες και γραφή στη Θεσπρωτία, το δημοτικό σχολείο και Αναστ. Αναγνωστόπουλος, ο πρώτος επιστήμονας του χωριού. Η τρίτη υποενότητα είναι προς συμπλήρωση ώστε να καλύψει όλη την εκπαίδευση και πνευματική και καλλιτεχνική παραγωγή των Πολυδροσιτών. Το μουσείο είναι επισκέψιμο μετά από προσυνεννόηση στο τηλέφωνο, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Για τα σχολεία και τους Πολυδροσίτες είναι επισκέψιμο όλο το χρόνο.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Διεύθυνση: Πολύδροσο Παραμυθιάς
  • Τηλέφωνο: +30 26660 24374

Έκθεση εικόνων

Tο περιεχόμενο της ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, και παρεχόμενων υπηρεσιών αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (ή έχει λάβει σχετική άδεια από τον εκάστοτε φορέα για προβολή των παραπάνω στην ιστοσελίδα του) και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων.

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, αναλογική / ψηφιακή εγγραφή και μηχανική αναπαραγωγή, διανομή, μεταφορά, downloading, μεταποίηση, δημιουργία παράγωγης εργασίας ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό παροχέα του Περιεχομένου του διαδικτυακού τόπου. Τυχόν αναπαραγωγή, επανέκδοση, φόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του Περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης γραπτής άδειας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου δικαιούχου των ανωτέρω πνευματικών δικαιωμάτων.»