Δυμόκαστρο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Ελεύθερη Είσοδος

Οχυρωμένος οικισμός, χτισμένος σε λόφο πάνω από την παραλία Καραβοστάσι. Ιδρύθηκε λίγο μετά τα μέσα του 4ου αι. π.Χ. Βρίσκεται κοντά στην Πέρδικα.

Πρόσβαση: Το Δυμόκαστρο βρίσκεται, περίπου, 38 χλμ. νότια της Ηγουμενίτσας. Ο επισκέπτης μπορεί να ακολουθήσει είτε την Εγνατία Οδό είτε την Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας μέχρι τον οικισμό του Καρτερίου, όπου στρίβει δεξιά προς Πέρδικα. Διασχίζει το χωριό και κατευθύνεται προς την παραλία Καραβοστάσι. Στον λόφο πάνω από το νότιο άκρο της παραλίας βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος.Διαβάστηκε 17360 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018 12:41
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Φανοτή-Ντόλιανη Γίτανα »

Tο περιεχόμενο της ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, και παρεχόμενων υπηρεσιών αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (ή έχει λάβει σχετική άδεια από τον εκάστοτε φορέα για προβολή των παραπάνω στην ιστοσελίδα του) και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων.

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, αναλογική / ψηφιακή εγγραφή και μηχανική αναπαραγωγή, διανομή, μεταφορά, downloading, μεταποίηση, δημιουργία παράγωγης εργασίας ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό παροχέα του Περιεχομένου του διαδικτυακού τόπου. Τυχόν αναπαραγωγή, επανέκδοση, φόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του Περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης γραπτής άδειας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου δικαιούχου των ανωτέρω πνευματικών δικαιωμάτων.»