Φανοτή-Ντόλιανη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

O χώρος θα παραμείνει κλειστός για το κοινό

Για περισσότερες πληροφορίες:

 +30 2665 0 28539, 24733

Oχυρωμένος οικισμός με διαχρονική κατοίκηση από τον 7ο αι. π.Χ. μέχρι και την Οθωμανική περίοδο. Ιδιαίτερα εντυπωσιακά τα πλούσια ερείπια από την τελευταία φάση κατοίκησης του χώρου. Βρίσκεται κοντά στον Παραπόταμο.

Πρόσβαση: Η Ντόλιανη βρίσκεται, περίπου, 16 χλμ. βορειοανατολικά της Ηγουμενίτσας. Ακολουθώντας την παλαιά Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων, ο επισκέπτης περνά τον οικισμό του Αγ. Γεωργίου και στρίβει στην πρώτη διασταύρωση που συναντά δεξιά προς Γεροπλάτανο. Θα συναντήσει την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου μετά από διαδρομή 1,5 χλμ.

Διαβάστηκε 17120 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018 12:57
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πύργος Ραγίου Δυμόκαστρο »

Tο περιεχόμενο της ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, και παρεχόμενων υπηρεσιών αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (ή έχει λάβει σχετική άδεια από τον εκάστοτε φορέα για προβολή των παραπάνω στην ιστοσελίδα του) και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων.

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, αναλογική / ψηφιακή εγγραφή και μηχανική αναπαραγωγή, διανομή, μεταφορά, downloading, μεταποίηση, δημιουργία παράγωγης εργασίας ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό παροχέα του Περιεχομένου του διαδικτυακού τόπου. Τυχόν αναπαραγωγή, επανέκδοση, φόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του Περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης γραπτής άδειας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου δικαιούχου των ανωτέρω πνευματικών δικαιωμάτων.»