Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας_ Ημερίδα παρουσίασης του έργου "Βασικές υποδομές και εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης αρχαίου θεάτρου Γιτάνων"_29.6.2022

Оценете
(0 гласа)
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σας προσκαλεί την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 και ώρα 10.30 π.μ. στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, στην ανοιχτή για το κοινό ενημερωτική Ημερίδα για την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης και ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου Γιτάνων. H αρχαία πόλη των Γιτάνων, που σήμερα αποτελεί οργανωμένο και επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο, βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της Θεσπρωτίας, σε μικρή απόσταση από τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Το θέατρο οικοδομήθηκε τον 3ο αι. π.Χ. σε πλεονεκτική θέση, έξω από το τείχος, δίπλα στον πλωτό κατά την αρχαιότητα ποταμό Θύαμι και σε συνάφεια με τα υπόλοιπα δημόσια οικοδομήματα καθώς εξυπηρετούσε, πέραν της διδασκαλίας του αρχαίου δράματος, πολιτικές συγκεντρώσεις του Κοινού των Ηπειρωτών. Είχε χωρητικότητα περίπου 4.000 θεατών. Η αποκατάσταση των κεντρικών κερκίδων του θεάτρου και η στερέωση της δυτικής οχύρωσης επάνω από την απόληξη του κοίλου, αποτέλεσαν το κύριο αντικείμενο του έργου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας «Βασικές υποδομές και εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης αρχαίου θεάτρου Γιτάνων – Α΄ Φάση» που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ήπειρος 2014-2020. Το μνημείο έχει ήδη αποδοθεί προς χρήση στο κοινό με την πραγματοποίηση μουσικών εκδηλώσεων και θεατρικών παραστάσεων Επισυνάπτεται το σχετικό Δελτίο Τύπου καθώς και το πρόγραμμα της Ημερίδας.
Прочетена 1691 пъти

Tο περιεχόμενο της ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, και παρεχόμενων υπηρεσιών αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (ή έχει λάβει σχετική άδεια από τον εκάστοτε φορέα για προβολή των παραπάνω στην ιστοσελίδα του) και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων.

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, αναλογική / ψηφιακή εγγραφή και μηχανική αναπαραγωγή, διανομή, μεταφορά, downloading, μεταποίηση, δημιουργία παράγωγης εργασίας ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό παροχέα του Περιεχομένου του διαδικτυακού τόπου. Τυχόν αναπαραγωγή, επανέκδοση, φόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του Περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης γραπτής άδειας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου δικαιούχου των ανωτέρω πνευματικών δικαιωμάτων.»